Јованић: Иза нас је година великих успеха!

Ако се осврнемо на децембар 2016. и тадашње стање наше Омладинске школе, и упоредимо га са ситуацијом данас – многи би помислили да се ради о два различита клуба. Број деце, квалитетан стручни кадар, опрема, и на крају успеси старијих селекција дају нам право да се надамо да ћемо у наредним годинама бити конкуретни и нашим највећим клубовима. Баш као што то чини наша сениорска екипа.

Марко Јованић

Марко Јованић

Ако причамо о бројкама, школа фудбала је са 25 дечака дошла близу 80-ак дечака, и тај број је у сталном порасту. Ниво рада у школи фудбала је подигнут на висок ниво, модернизован је план и програм, и дечаци напредују баш како је и превидјено почетком године. Што се тиче старијих селекција, ту су резултати рада ове године још видљивији.

Са поражавајућег броја дечака у пионирима, кадетима и омладинцима (само 35 у јануару), дошли смо до преко 70 дечака који се намећу својим тренерима.

Пионири као најталентованија је најбројнија селекција, заузимају прво место и сигурним корацима иду ка Квалитетној лиги Војводине, што је и био циљ постављен пред старт сезоне.

Кадети су селекција која је највише напредовала у односу на претходне године и селекција у којој смо поставили циљ да афирмишемо талентованије пионире и припремамо их за улазак у Лигу Србије наредних година.

Омладинци су хит сезоне, у 12 утакмица имају исто толико победа и већ ове сезоне ће покушати да се домогну Лиге Србије за омладинце.

У односу на претходне године, стручни кадар је појачан квалитетним тренерима.

Тренутно у клубу раде Милан Пуђа, Иван Стојковић, Марко Јованић и Горан Соро.

Прошлог месеца смо добили и директора академије Косту Бједова, који је своје искуство већ почео да преноси на тренере и који ће сигурно допринети даљем развоју млађих селекција.

Ако наш клуб настави да расте овом брзином, сматрамо да ће ускоро домаћа публика уживати у игри наших дечака – полазника академије фудбала ОФК Бачка.

Updated: 6. децембра 2017. — 19:19
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media