ИНТЕРВЈУ: Марко Башановић уочи утакмице Бачка – Спартак

Пред гостовање Спартака ЖК екипи Бачке наредног викенда, питали смо „дојучерашњег“ играча „голубова“ из Суботице, а сада левоногог дефанзивца „Плавих“ Марка Башановића шта очекује од суботњег сусрета Бачке и Спартака ЖК.

Марко Башановић – Фото: Стојан Малеш


Између осталог питали смо Марка како му је у редовима „Плавих“ и шта очекује од ове сезоне и какве су му даље амбиције.

1. С обзиром да си дошао из редова Спартака у редове Бачке, реци нам реч две о екипи Спартака, о каквој се екипи ради?

Марко: О екипи Спартака довољно говори табела, налазе се на позицији која води у Европу. Предвођени су сјајним тренером Веселиновићем који је одлично уконпоновао екипу и постижу одличне резултате.

2. Са Спартаком си прошао припреме на Златибору, био виђен у стартној постави „голубова“. У смирај прелазног рока дошао си у Бачку?

Марко: Носим лепе утиске из Суботице. сећаћу се само лепих ствари док сам носио дрес Спартака. Сада сам у Бачкој и моји планови везани су само за овај клуб.

3. Ако добијеш шансу да заиграш од првог минута у дуелу против Спартака, по твојој страни игра најбољи стрелац „Голубова“ Немања Николић, како га зауставити?

Марко: Немања је мој добар другар, одличан човек па тек онда фудбалер. О њему најбоље говори његова инострана каријера играјући у Русији, Казахстану, драго ми је да је почео да се показује и у српском фудбалу. Другарства на терену нема, мене интересују само три бода.

4. Одиграно је 15 кола, Бачка је у доњем делу табеле. Можете ли ти и твоји саиграчи до „мирне луке“ пред плеj-аут или може ли Бачка у наредних 15 утакмица и до Ллеј офа?

Марко: У Бачку сам дошао у 6. колу, по именима и квалитету играча незаслужујемо ову позицију на табели. Уверен сам у опстанак Бачке у Суперлигашком каравану.

5. Од 5 кола добили сте и новог шефа стручног штаба Звездана Милошевића, његовим доласком почело се са сакупљањем бодова.

Марко: Да шеф је дошао у 5. колу исто кад и ја. Ради се о одличном човеку пре свега, одличан тренер, види се траг рада у иностранству. Размрдао је екипу, почели смо са сакупљањем бодова и верујем да ћемо из дана у дан бити све бољи и бољи и га ћемо сви заједно успети да испунимо зацртани циљ који је пред нас поставила управа клуба.

6. Био си у Раду, Младости из Лучана, Спартаку, а сад си у Бачкој с којом имаш уговор до лета 2018. год. Шта после истека уговора?

Марко: Играо сам за три клуба у Супер лиги Србије, сад сам у Бачкој и сви моји планови везани су за клуб. Не зна се шта доноси дан а шта ноћ, биће како бити мора. За сада опстанак са Бачком у друштву најбољих а после видећемо. – завршава причу с нама Марко Башановић.

Updated: 1. новембра 2017. — 09:26
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media