Бачка – Борац 0:1 (0:0)

Стадион:Славко Малетин „Вава„

Гледалаца: 1500

Главни судија: Данило Грујић (Ниш)

Помоћници: Милан Минић (Ниш), Миодраг Здравковић (Ражањ)

Стрелци: 0: 1 72. мин Пуношевац

Жути картони: Тривуновић, Бајић,Николић, Бизмарк, Швоња, Степановић,(Бачка) Обрадовић, Михајловић, Јовановић, Костић (Борац)

БАЧКА: Коновалов, Николић, Мијић, Бајић, Варга, Илић, Бошковић (од 79′ Макарић), Балабановић (од 75′ Швоња) , Луковић, Тривуновић (од 65′ Степановић), Бизмарк

БОРАЦ: Мишић, Игњатијевић, Драшковић, Јаничић, Костић, Живановић (од 58′ Салчић), Јовановић, Тијаго, Обрадовић, Михајловић (од 66′ Пуношевац), Зоћевић(од 58′ Марчић)

Данас је у Бачкој Паланци, тачније на стадиону Славко Малетин Вава виђена једна права беспоштедна борба двеју екипа која се боре за опстанак у друштву најбољих тимова Србије.

Домаћин ОФК БАЧКА овај меч дочекала је под „морањем“ да морају освојити три бода како би сачували велике шансе за опстанак у Супер лиги, док су Чачани у Бачку Паланку дошли да евентуалном победом ухвате последњи „вагон„ за опстанак, јер су последњи на табели са свега 12 освојених бодова.

Публика на „Вави„ и данас је као и током целе сезоне добро попунила трибине стадиона и била као и до сад 12. играч „ПЛАВИХ„ који су се на крају публици одужили беспоштедном борбом и залагањем, међутим, на крају нису успели да освоје нова три бода, већ су положили оружје пред расположеним Чачанима.

Кренимо редом…

После уводне иницијстиве домаћих и две добре шансе Бизмарка у 5′ и Бошковића у 6′ , Борац се консолидовао и запретио у 10. мин када је Михајловић изашао сам пред Коновалова, али је голман домаћих бравурозно интервенисао и спречио изненађење.

У 12. мин нова шанса за Борац. Тијаго шутира са врха казненог простора поред леве стативе Коновалова. У 34. мин нова шанса за Борац ! Зоћевић излази сам испред Коновалова, али је голман Бачке опет изашао као победник.

Неколико минута касније, Бајић има доста добру шансу пред голом Чачана , одлично шутира, али голман гостију Саша Мишић одлично интервенише.

Последњу прилику у првих 45. мин имају гости. Јовановић одлично шутира са петнаестак метара од гола Коновалова, тик изнад пречке, тако да се на одмор отишло почетним резултатомш 0:0 иако су обе екипе показале доста добру игру у првих 45. мин.
Друго полувреме почиње иницијативом домаћих. После корнера са десне стране који је извео Тривуновић, Илић је био најбољи у скоку, али је слабо шутирао.

У 65. минуту шанса за госте! После корнера Тијаго шутира тик поред гола Коновалова. 

У 72. мин 0:1!!!  

Стрелац Пуношевац. Одлична акција гостију по левој страни после одличног продора Јовановића и повратне лопте,  најбоље се снашао Пуношевац и из непосредне близине савладао одличног Коновалова.

До краја утакмице углавном се играло између два шеснаестерца. Чачани заслужено долазе до њима драгоцена три бода и тако задржавају какве такве шансе да очувају суперлигашки статус.

Бачка је овим поразом сама себи закомпликовала борбу за опстанак у друштву најбољих екипа у Србији.

Updated: 29. априла 2017. — 20:11
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media